Όροι χρήσης & και Προϋποθέσεις

Όροι χρήσης e-shop

Οι χρήστες των ιστοσελίδων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου www.spelectronics.gr υπόκεινται στους πιο κάτω όρους, τους οποίους οφείλουν να διαβάσουν προσεκτικά:

 

Το www.spelectronics.gr, μεταξύ άλλων, έχει σχεδιαστεί με σκοπό την παροχή πληροφόρησης σχετικά με τα προϊόντα που εμπορεύεται, χωρίς καμία χρέωση για τους χρήστες     του Διαδικτύου, πέραν των εκάστοτε ισχυόντων τελών τηλεπικοινωνίας και σύνδεσης.

 

Το www.spelectronics.gr θεωρεί ότι οι χρήστες του αποδέχονται τους δημοσιευμένους σε αυτή την σελίδα όρους. Στην περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους όρους, θα πρέπει   να διακόψετε την χρήση των υπηρεσιών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

 

Το www.spelectronics.gr δικαιούται να τροποποιήσει τις τιμές και τους όρους συναλλαγών ανά πάσα στιγμή, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Οι δημοσιευμένοι σε αυτή την     σελίδα όροι συναλλαγών θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά για τυχόν αλλαγές.

 

Το www.spelectronics.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο δικτυακών τόπων τρίτων, στους οποίους είναι πιθανό να οδηγούν συνδέσεις που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες του.

 

Το www.spelectronics.gr δεν εγγυάται για τυχόν τυπογραφικά, αριθμητικά ή λάθη απεικόνισης που μπορεί να εμφανιστούν στην ιστοσελίδα, καθώς και για την ελλιπή απεικόνιση ή περιγραφή κάποιων προϊόντων.

 

Το www.spelectronics.gr δεν ευθύνεται για τυχόν θετική ή αποθετική ζημία του επισκέπτη από την χρήση του site ή και από τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτό.

 

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσα από το www.spelectronics.gr διέπονται από τον Ν. 2472/1997 του Ελληνικού Δικαίου, που αφορά στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με την προσθήκη των Π.Δ. 207/1998 και 79/2000, από την Διεθνή Οδηγία Ευρωπαϊκού Δικαίου 2000/31/ΕΚ, το Π.Δ. 131/2003 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000, που αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς επίσης και από τον Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.

 

Το www.spelectronics.gr δηλώνει ότι τα προσωπικά στοιχεία που ζητούνται από τους χρήστες δεν παραχωρούνται σε κανέναν εκτός εταιρείας.Το www.spelectronics.gr δεν ευθύνεται για οργανωμένη επίθεση από hackers με σκοπό την κλοπή προσωπικών δεδομένων των χρηστών, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση οι χρήστες πιστωτικών καρτών διασφαλίζονται πλήρως, δεδομένου ότι το σύστημα συναλλαγών του www.spelectronics.gr δεν αποθηκεύει αριθμούς πιστωτικών καρτών. Ο χρήστης όποια στιγμή το θελήσει μπορεί να ζητήσει την διαγραφή των στοιχείων του από τα αρχεία του www.spelectronics.gr.

 

Όλα τα προϊόντα καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας της αντιπροσωπείας ή του επίσημου εισαγωγέα (όσον αφορά σε μερικά από αυτά, εισαγωγέας είναι το www.spelectronics.gr και έχει διάρκεια 12-24 μήνες, ανάλογα με το προϊόν και τον κατασκευαστή. Σε κάθε περίπτωση βλάβης εντός εγγύησης, πρέπει να υπάρξει έγγραφη επικοινωνία (e-mail) για καθοδήγηση του πελάτη.

 

Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που προκλήθηκαν από κακό χειρισμό, εσφαλμένη χρήση, λάθος σύνδεση, διαφορετική τάση ρεύματος, υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία, υγρασία,   καιρικά φαινόμενα (κεραυνό, πλημμύρα, έκθεση στον ήλιο, κ.λπ.) καθώς και αναλώσιμα υλικά, όπως λάμπες, μπαταρίες κλπ.


Επιστροφές προϊόντων - γενικά:

Σε περίπτωση που η συσκευασία την οποία παραλάβατε είναι αλλοιωμένη ή κατεστραμμένη, οφείλετε να την ανοίξετε και να ελέγξετε την κατάσταση του προϊόντος παρουσία του μεταφορέα (courier). Σε περίπτωση που αυτό βρεθεί κατεστραμμένο, σημειώστε το όνομα του μεταφορέα και επικοινωνήστε γραπτώς (e-mail) με το www.spelectronics.gr Η επιστροφή ενός προϊόντος γίνεται αφού έχετε λάβει σχετική έγκριση, έπειτα από συνεννόηση με το www.spelectronics.gr. Η επιστροφή ενός προϊόντος πρέπει να γίνει εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών από την ημέρα παραλαβής του. Επιστροφές πέραν του χρονικού αυτού ορίου ενδέχεται να μην γίνουν δέκτες. Πριν επιστρέψετε ένα προϊόν, συσκευάστε το σε ένα μεγαλύτερο κουτί, μαζί με την αρχική του συσκευασία, ώστε να είναι καλύτερα προστατευμένο κατά την αποστολή. Το προϊόν που θα επιστρέψετε στο www.spelectronics.gr πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, πλήρες και χωρίς φθορές ή όπως ακριβώς ήταν κατά την παραλαβή του (σε περίπτωση που ήταν ελαττωματικό), η αρχική του συσκευασία να συμπεριλαμβάνεται μέσα στην νέα συσκευασία και να είναι σε άριστη κατάσταση. Εάν δεν τηρηθούν οι παραπάνω όροι (άθικτη συσκευασία, άριστη κατάσταση προϊόντος ή στην κατάσταση στην οποία αυτό παρελήφθη, πρότερη συνεννόηση με το www.spelectronics.gr, επιστροφή εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου), επιστρέφεται ξανά στον πελάτη με χρέωση του πελάτη.

 

Επιστροφές προϊόντων - για ιδιώτες:

Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε μία παραγγελία και να επιστρέψετε ένα προϊόν, εντός 7 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα το παραλάβετε. Στην περίπτωση αυτή, σας γίνεται επιστροφή χρημάτων στις 5 του επόμενου μήνα, με την προϋπόθεση ότι το προϊόν είναι σε άριστη κατάσταση, δεν έχει χρησιμοποιηθεί και δεν έχει καταστραφεί η συσκευασία του. Στην περίπτωση αυτή, τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του επιβαρύνουν εσάς. Επίσης επιβαρύνεστε με το ποσό των 10 ευρώ, για την κάλυψη εξόδων διαχείρισης. Εάν παραλάβατε κατεστραμμένο ή ελαττωματικό προϊόν, δικαιούστε να το επιστρέψετε και να ζητήσετε την αντικατάστασή του, εάν το επιθυμείτε. Σε αυτή την περίπτωση, τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του προϊόντος καθώς και εκείνα για την αντικατάστασή του επιβαρύνουν το www.spelectronics.gr.

 

Επιστροφές προϊόντων - για εταιρείες:

Δικαίωμα επιστροφής (εντός 7 εργάσιμων ημερών) έχετε μόνο στην περίπτωση που το προϊόν το οποίο παραλάβατε είναι κατεστραμμένο ή ελαττωματικό ή εάν έχει γίνει λάθος στην λήψη της παραγγελίας από την πλευρά του www.spelectronics.gr. Σε αυτή την περίπτωση, τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή, καθώς και εκείνα για την αντικατάστασή του επιβαρύνουν το www.spelectronics.gr.

 

Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία:

Οι παρόντες όροι χρήσης, η χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος καθώς και οι συναλλαγές μέσω αυτού, διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Σε περίπτωση, κατά την οποία κάποιος από τους παρόντες όρους ήθελε κριθεί άκυρος ή ακυρώσιμος, η ακυρότητα ή ακυρωσία αυτή δεν θα επηρεάσει την ισχύ των λοιπών όρων. Αρμόδια για την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς ήθελε προκύψει από τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος ή σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης ή εξ αφορμής αυτών είναι τα Δικαστήρια Πατρών.